O OTOBÜSTE HEPİMİZ VARDIK”

 O OTOBÜSTE HEPİMİZ VARDIK”

Dünya kadınlar günü programında Özgecan cinayetine vurgu yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, "Aslında Özgecan'ın bindiği o minibüste hepimiz vardık. Susan bütün kadınlar ve susan bütün erkekler vardı."diye konuştu.

 

CHP İlçe Teşkilâtı, dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk büstü önüne çelenk takdiminde bulundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

KADININ ONURUYLA DURUŞ GÖSTERECEĞİ GÜNDÜR

Yılmaz, 8 Mart’ın 1857 yılında New York’ta hak aramak için greve çıkan dokuma işçilerinden çoğu kadın 129’unun barikatı aşamadıkları için yanarak can verdikleri gün olduğunu anımsatarak, “Bugün kadınların özellikle de emekçi kadınların seslerini yükseltecekleri, emeğinin onuruyla duruş gösterecekleri bir gündür. Emeğin vicdanı olan kadınlarımızın bu onurlu gününü kalpten kutluyorum” dedi.

 

“O OTOBÜSTE HEPİMİZ VARDIK”

“Ülkemiz demokratikleştikçe, özgürlük alanları genişledikçe, zihinler korkudan arındıkça, birbirimizi ötekileştirmekten vazgeçtikçe, kadınlar ekonomik dışlanmışlıktan kurtuldukça kadın sorunlarının çözümü daha da kolay olacaktır” diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, “Ülkemizde hala kadın eğitimi düşüktür. Cinsiyet ayrımcılığı bütün acımasızlığıyla devam etmektedir. Eğitim seviyesinin yükselmesi ile kadının iş hayatındaki yeri ve konumu güçlenecektir. Üreten kadının örgütlenme ve siyaset yapma becerisi daha da gelişecek ve artacaktır. Bu gelişmeler kadınların sorunlarının çözümü için ihtiyaçları olan güce de kavuşturacaktır. Kadına karşı uygulanan şiddetin dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan suç olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de maalesef şiddet gören, tehdit edilen kadınlar karakol ya da adliye kapılarından ‘aile meselesi’ denip geri gönderildiklerini biliyoruz. Son günlerde yaşanan Özgecan vahşeti akıllardan silinmedi. Aslında Özgecan’ın bindiği o minibüste sadece Özgecan değil hepimiz vardık. Susan bütün kadınlar vardı, susan bütün erkekler vardı. İnsanlık vardı o minibüste. Mücadeleci kadınların sayısını artırmak lazım, mücadelenin niteliği ve niceliğini artırmalıyız. Kadın bedeni üzerinden tanımlanan ‘namus’ kavramına değil, kadın olmanın onuruna odaklandığımızda, insanı öne çıkaran bir kültürü oluşturmak için ilk adımı da atmış olacağız. Bu kötü gidişe son vermek için, Türk kadınının hak ettiği yeri alması için, kadınlarımızın kadın haklarını kazanması ve geliştirilmesi için öncü rol oynayan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında örgütlenmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22